Tietoja minusta

Oma kuva
Tykkään louskutella kangaspuita.Kankaankudonta on ollut pitkään minun pääharastus. Muutamavuosi sitten innostuin korttien teosta ja se kiinostus on pysynyt. Viimeisenä kiinostuksen kohteena on ollut matonkuteista virkkaminen. Innostun kaikenlaisesta uudesta kovasti. Keskeneräisiä töitä on vaikka kuinkamonta kotona ja uusia suunitelmia pukkaa.Otan mielellään vastaan kommenteja ja neuvoja.Kirjoitele tähän tai sähköpostiini riikka-sofia@hotmail.com . Kiva kun kävit.

torstai 28. kesäkuuta 2012

Tarinamatot tarinoita 2011 osa 1

Kun nyt monet uudet työni ovat vielä vaiheessa, enemmän ja vähemmän kesken tai niitä ei ole vielä vilmailtu, niin muistelen vähän viimevuotta tässä. Niin viimevuonna kun Turku oli kulttuuripääkaupunki oli yksi sen teemoista matot.Mattoja ja sen tekemistä käsiteltiin monessa paikassa ja monella tapaa ja joihinkin niihin teematilaisuuksiin osallistuin.
Yhteiset matonkuteiden leikkuu talkoot oli yksi niistä. Minulla ei ole kuvaa leikkuu tapahtumasta mutta jokaisesta leikatusta kangaspalasesta sai seuraavan rintaneulan.

Hieman sateinen keli vähensi varmaan kuteitenleikkaajia, mutta silti meitä oli ihan mukavasti  suurtorin  alueella. Jokainen sai yhden kangaspalan leikattavaksi, mutta minä innostuin leikkaamaan enemmäkin, eli toisilta leikkaajilta kesken jääneitä kangaspaloja. Oli mukava leikkaamisen lomassa keskustella muiden leikkaajien kanssa. Kuteista keriittin isoa kerää, mutta ei sentää yhtä suurta  kerää . Kuteet käytettiin paratimaton kutomiseen.Tosi mukava tapahtuma, mikä toi matonkutomista mukavasti esille.

2 kommenttia:

  1. Matonkuteiden leikkaaminen on mukavaa, olen sitä joskus anopin kansa harrastanut, ja lapsena ihmettelein kuinka mummo suurilla saksillaan teki ohuen ohuita kuteita.

    Tuollaiset tempaukset ovat varmasti mukavia.

    Iloista loppuviikkoa.

    VastaaPoista
  2. Hei vaan ja hyvää kesän jatkoa Sinulle. Kuteiden leikkaaminen on todella mukavaa ja mieltä rauhoittavaa puuhaa. Kyllähän se tietysti käsiä /sormia rasittaa, mutta ei sitä huomaa, kun ajatus juoksee siellä täällä ja saa uusia ideoita kudonta- ja muihinkin käsitöihin. Tämä kesä menee itseltäni räsyistä kudottavien tyynynpäällisten ja laukkujen tekemiseen, sikäli mikäkäli hoidossa oleva pojan koiramus antaa rauhaa puuhastella kangaspuiden kanssa. Kirjoitellaan/Kankuritar

    VastaaPoista