Tietoja minusta

Oma valokuva
Tykkään louskutella kangaspuita.Kankaankudonta on ollut pitkään minun pääharastus. Muutamavuosi sitten innostuin korttien teosta ja se kiinostus on pysynyt. Viimeisenä kiinostuksen kohteena on ollut matonkuteista virkkaminen. Innostun kaikenlaisesta uudesta kovasti. Keskeneräisiä töitä on vaikka kuinkamonta kotona ja uusia suunitelmia pukkaa.Otan mielellään vastaan kommenteja ja neuvoja.Kirjoitele tähän tai sähköpostiini riikka-sofia@hotmail.com . Kiva kun kävit.

lauantai 7. heinäkuuta 2012

Tarinamatto 2011 osa 3

Paraatimatto oli jo ollut jo jonkun aikaan Kakolanmäessä kunnes lähdin sitä katsomaan ja kulkemaan mattomatkan. Niin vieras paikka Kakolanmäki on ollut mulle, että oikein kartasta piti katsoa että oasisi Raisiosta sinne pyöräillä.
Tallasin mattoa innoissaan että siellä on minunkin vajaa 4 metrinen pätkä, mutta missä? Niin täysin mahdoton oli löytää sitä eikä tarvinnutkaan. Samalla se tuntui niin häviävän pieneltä koko maton määrässä. Tuntui vaan hyvältä että minäkin olen saanut olla edistämässä tämän maton synnyssä yhteistyössä lukuisten toisten kutojien kanssa..Sääkin suosi minun matto matkaani. Samalla sain vastata kysymykseen mitä mietteitä matka tuotti ja mitä tälle joutomaalle keskellä kaupunkia pitäisi tehdä. Jälkimäiseen muistan vastaneen etteikö kaupungissakin saisi olla joutomaata. Totta toki!

Mielenkiintoisen matto matkani jälkeen menin pyöränikanssa Förrillä yli Aurajoen. pyöräilin Luostarinmäkeen käsityöläismuseoaluelle jossa en ole varmaan vieraillut jälkeen lapsuus vuosien, ja siitä on jo kauan. lisäksi kaupungilla oli samaan aikaan kolme erityyppisiä mattonäyttelyä meneillään ja kävin niissä kaikissa. Kun kotiin viimein pyöräilin niin olihan sitten matto asia koettu monelta kannalta. Sellainen oli minun viime kesäinen kultuuripäivä.

4 kommenttia:

  1. Toi upea mattohan on mielettömän pitkä.Upeita kuvia mattopolusta joutomaan halki.

    VastaaPoista
  2. Varmasti on oikein oikea tarinamatto. Kuulispa vain ne kaikki tarinat sieltä:)

    VastaaPoista
  3. Olipas hieno juttu tämä tarinamatto. En ollutkaan tuosta kuullut aikaisemmin. Tuommoisia saisi olla muuallakin :)

    VastaaPoista