Tietoja minusta

Oma valokuva
Tykkään louskutella kangaspuita.Kankaankudonta on ollut pitkään minun pääharastus. Muutamavuosi sitten innostuin korttien teosta ja se kiinostus on pysynyt. Viimeisenä kiinostuksen kohteena on ollut matonkuteista virkkaminen. Innostun kaikenlaisesta uudesta kovasti. Keskeneräisiä töitä on vaikka kuinkamonta kotona ja uusia suunitelmia pukkaa.Otan mielellään vastaan kommenteja ja neuvoja.Kirjoitele tähän tai sähköpostiini riikka-sofia@hotmail.com . Kiva kun kävit.

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Ripsi, näkkileipä, sokeripalaMonta nimeä tai nimitystä tälle matolle. Kai tuo ripsiloimi on virallinen, mutta itse puhun näkkileivästä. Olen kutonut tällä tekniikalla neljä mattoa. Kuteena on musta juuttilanka ja trikookudetta on kaksi päälekkäin.Ruudusta tulee aika iso sitten matto nopea kutoa. En ole laskelmoinut värejä vaan laittanut vaan kuteita sukkulalle ja lopputulos tässä.

6 kommenttia:

 1. Ihania mattoja! Mä rakastan räsymattoja ja haaveena olisi saada tehdä sellainen ihan itse....ehkä jo ensi talvena!

  VastaaPoista
 2. mattojen kutominen on mukavaa luovaa hommaa.

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Kauniit matot, kivan pinnan antaa tuo ripsi, loimi on ihan kuin kude.

  VastaaPoista
 4. Niin antaa.Erikoista tässä on se että kunpikin kudesukkula tulee aina samalta puolelta tietenkin eri viriöön. Tästä tulee tavallaan topakaampi kuin tavallisesta palttinasta. On helpompi imuroida siivotessa päältä kuin räsymatosta. Siis ihan käytännölliset matot ovat.

  VastaaPoista
 5. No mukavaa kun meitä kangaspuilla kutoajiakin on täällä blogeissa jo muutamia:) Liityin heti lukijaksi kun sinut löysin:)

  VastaaPoista
 6. Tervettuloa. Samoin minä liityn sinun blogisi. Juu ei näitä kankaankudonasta kirjoitavia ole kovin monta, muita käsityöblogeja on vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista